Zoals compressie de hoeksteen is van de behandeling van veneuze ziekten, zo is kennis de hoeksteen van compressietherapie.

Eurocom Nederland hecht er dan ook veel waarde aan om alle beschikbare kennis te delen.

Hieronder vindt u een overzicht van een veelgestelde vragen over compressie en compressietherapie en de daarbij behorende antwoorden.

Ook stellen wij aanvullende informatie beschikbaar over onze medische compressiehulpmiddelen.

Blijft u met een vraag zitten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doet u eenvoudig door het formulier hieronder in te vullen en op Verzenden te klikken.

books, feet, legs-1841116.jpg

Veel gestelde vragen

Het grootste verschil ten opzichte van medische compressiekousen is dat steunkousen bestemd zijn voor mensen met gezonde aders. Ze zorgen voor een lichte compressie van de benen. Zo kunnen zware en vermoeide benen bij langdurig staan of zitten worden vermeden. Ook wie op reis gaat en lang moet zitten in het vliegtuig of de auto bijvoorbeeld, heeft baat bij steunkousen met een lichte compressiewerking. Zo kan een reizigerstrombose vermeden worden. Steunkousen vervangen echter nooit medische compressiekousen.

Er is een onderscheid tussen lichte en zwaardere compressie.

De belangrijkste graadmeter bij het bepalen van de juiste compressiedruk is de mate waarin oedeem zich manifesteerd. Uiteraard speelt ook de locatie van het oedeem op uw lichaam en belangrijke rol.

Wij raden u altijd aan uw arts of therapeut te raadplegen om tot een goede keuze te komen. 

De meest recente versie van de richtlijn lymfoedeem kunt u, onder andere, vinden op de website van de federatie medisch specialisten.

Klik hier om de richtlijn te bekijken.

Uiteraard vindt u ook meer informatie over lymfoedeem op de website www.lymfoedeem.nl.

Scroll naar boven